Bejelentés


MISKOLC


Keresés a honlaponÜzenőfal


Név:

Üzenet:

HÍREK • JÚLIUS - AUGUSZTUS


2008.08.28 • A PETŐFI TÉRNÉL ÜTKÖZTEK

Anyagi káros baleset történt Miskolcon az Arany János téren csütörtök délután.
A Laborfalvy utcáról indult egy Honda az Arany térre a kereszteződésbe, amikor ott egy szabályosan egyenesen közlekedő Opel Vectrával ütközött. Az autók csúnyán összetörtek, személyi sérülés nem történt. Mivel a balesetről alkotott vélemények nem egyeztek, ezért a rendőrség segítségét kérték az ügy tisztázására.
Forrás: BOON Cikk, BOON Képek, BOON Videó

2008.08.27 • RENDÉSZETI KÉZILABDA EB MISKOLCON ÉS FELSŐZSOLCÁN

Látványos elemekkel tűzdelt műsorral és felvonulással kezdődött meg augusztus 27-én a 13. Rendészeti Kézilabda Európa Bajnokság Miskolcon. A reggeli megnyitó a város főutcáján, a Városháztérről indult felvonulással vette kezdetét, majorettek, rendőrzenekar, korhű jelmezbe öltözött aranysarkantyús lovagok, rendőrmotorosok hívták fel a figyelmet arra, hogy jó dobás Miskolcon megrendezni a 13. Rendőr Kézilabda Európa Bajnokságot.
Ezt követően a Művészetek Háza adott otthont az ünnepélyes megnyitónak. Itt többek között részt vett: Lena Thuresson, az Európai Rendészeti Sportszövetség (UPSE) alelnöke, Dietmar Schönhoff az Európai Rendészeti Sportszövetség főtitkára, Ivar Thoresen az Európai Rendészeti Sportszövetség Technikai Bizottságának elnöke, dr. Túri András, az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium szakállamtitkára, dr. Dobozi József dandártábornok a Köztársasági Őrezred parancsnoka, Káli Sándor Miskolc Megyei Jogú Város polgármestere, dr, Ódor Ferenc a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés elnöke, dr. Vereckei Csaba ezredes Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányságvezetője, Bagi István ezredes a Miskolci Rendészeti Szakközépiskola igazgatója és Simon Géza ezredes a Magyar Sportszövetség ügyvezető elnöke.
Nyolc ország rendőr-kézilabda csapatai augusztus 27. - augusztus 31. között mérkőznek meg egymással. A résztvevők: Magyarország rendezőként továbbá Románia, Franciaország, Németország, Dánia, Hollandia, Svédország és Görögország. A mérkőzéseket két helyszínen, a Miskolci Rendészeti Szakközépiskolában, valamint a Felsőzsolcai Sportcsarnokban játsszák. A torna döntőjére és az ünnepélyes eredményhirdetésre augusztus 31-én lesz a Miskolc Városi Sportcsarnokban.
Forrás: Mikom.

2008.08.26 • SZEPTEMBERTŐL MÓDOSUL A 24-ES BUSZ ÜZEMKEZDÉSE

Az MVK Zrt. őszi menetrendváltása érinti a 24-es busz üzemidejét is. A Repülőtérről induló első járat a korábbi 5:30-ról 5:15-re változik. Szeptember 1-től a 24-eshez hasonlóan, nő a 12-es járat fordulószáma is.
Forrás: MVK Zrt. – pdf formátum és MVK Zrt. – Forglami hírek

2008.08.25 • ÚJ FORGALMI REND A MEGYEI KÓRHÁZBAN

A Borsod-Abaúj- Zemplén Megyei Kórház és Egyetemi Oktató Kórház tájékoztatása szerint szeptember 1-jétől új forgalmi – parkolási rend kerül a kórház területén bevezetésre, melyre kihelyezett közlekedési táblák is felhívják a figyelmet.
A gépjárművel érkezők részére egyirányú forgalmi rend kerül bevezetésre a park mellett az Idegtömb előtti a Gyermekegészségügyi Központ irányába vezető úton. Egyirányú a haladás a park és a Gyermekegészségügyi Központ közötti útszakaszon a Sebészeti Tömb és az FMC Művese Állomás előtt a Nukleáris Medicina Laboratóriumig, majd az ott balra forduló úton a Szülészet-Nőgyógyászat Osztályig.
Egyirányú forgalomra számíthatnak a közlekedők a Traumatológiai Osztály előtti útszakaszon is a Gyermekegészségügyi Központ felől a volt Egészségügyi Szakközépiskola felé vezető úton. Ugyancsak egyirányú lesz a forgalom a Mentőhelikopter leszállópálya és a Traumatológiai Osztály közötti út szakaszon a McDonald Ház irányába.
A jelenlegi állapottal ellentétben ellenkező irányban lesz egyirányú a forgalom a Belgyógyászati Tömb hátsó bejáratához vezető úton. Az Általános Sebészeti Osztály felől nyugati irányban a Belgyógyászati Tömb hátsó bejárata és az új épületrész (kápolna) között a Szülészet-Nőgyógyászati Osztály irányába lehet majd haladni. A Belgyógyászati Tömb hátsó bejárata (betegfelvétel) előtti és az utáni oldalon – a kápolna felől – kizárólag csak mentőautók parkolhatnak.
Kérik a lakosságot, a kórházba érkező betegeket és látogatókat, hogy a közlekedési szabályokat tartsák be, fordítsanak fokozott figyelmet a közlekedési táblákra és a közlekedésre, parkolásra. A forgalmirend-változást, valamint a szabályszerű parkolást intenzív ellenőrzés mellett valósítják meg, a szabálytalan parkolást szankcionálják.
Forrás: Mikom

2008.08.25 • OSZLOPOT DÖNTÖTT EGY FURGON A BOSCH-ÚTON

A Bosch úton haladt egy Renault Master, amikor egyelőre ismeretlen okból fölhajtott a járdaszegélyre és ott tövestől leszakított egy vas villanyoszlopot, majd még pár métert magával hurcolta. Ezután még az autó az oszlop nélkül haladt mintegy 40 métert és megállt a füves területen.
Az autó jobb eleje csúnyán összetört, az anyagi kár tetemes. Az egyedül utazó sofőr szerencsére nem sérült meg.
A baleset körülményeit a rendőrség vizsgálja.
Forrás: BOON Cikk, BOON Képek, BOON Videó

2008.08.19 • SZÚNYOGIRTÁS A SZENTPÉTERI KAPUBAN IS

Kedd este egy AN-2-es repülőgéppel légi szúnyogirtást végeztek Miskolcon.
Kapcsolódó cikk: BOON

2008.08.18 • ÚJSZÜLÖTT SÉRÜLT KÖNNYEBBEN A BALESETBEN

Könnyű személyi sérüléssel végződő baleset történt Miskolcon a Szentpéteri kapuban hétfőn délelőtt.
A bevásárló központok közötti többsávos úton Kazincbarcika irányába haladt egy régi típusú Opel Vectra amikor úgy gondolta, hogy sávot vált a belsőből a külsőbe. Ott azonban hirtelen lelassult a forgalom és ezzel lerövidült az Opel számára a féktávolság. Ezt nem tudta a reflexeivel korrigálni a hátsó autó vezetője, így belecsattant a terepjáró bal hátsó sarkába, amiről visszapattant.
Az ütközésben egy újszülött sérült meg könnyebben, mert nem volt gyerekülés.
Őt elszállították a GYEK-be megfigyelésre. A Vectra csúnyán összetört, a Nissanon viszont alig látszott meg az ütközés.
Különösebb dugót nem okozott a baleset a forgalomban, a körülményeket a rendőrség vizsgálja.
Forrás: BOON, BOON Képek, BOON Videó

2008.08.18 • TESCO A MACROPOLISBAN IS

Hamarosan a Macropolisban is üzletet nyit a Tesco. Az áruházlánc már két, kis alapterületű boltot működtet Szegeden és Budapesten Tesco Expressz néven.
Az új formációról bővebben a cég honlapján.

2008.08.16 • VILLÁMCSAPÁS A TASS UTCÁBAN

Villám csapott egy családi házba Miskolcon szombaton délután. A ház tetőszerkezete kigyulladt, körülbelül 8-szor 10 méteres területen kiégett, tájékoztatta a Független Hírügynökséget a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság ügyeletese. László Antal elmondta: a tüzet tucatnyi tűzoltó fékezte meg. A házban éppen nem tartózkodott senki, így személyi sérülés nem történt. A megyén délután vonult át a zivatar, más károkról azonban nem érkezett bejelentés.
Kapcsolódó cikkek: Index, Velvet, Hír TV, Hírszerző, Stop, BOON, BOON Képek

2008.08.16 • VENDÉGBETÖRŐK RENDŐRKÉZEN

Röviddel, a Szentpéteri kapuban található családi ház feltörése után forrónyomon elfogták a rendőrök az elkövető triót a minap Miskolcon.
A 28 esztendős fiú és 30 éves nő Sajószentpéteren született ugyan, de manapság Egerben élnek. Harmadik társuk pedig egy 30 esztendős férfi Mátészalkán született, de immár Budapesten él. Az alkalmi betörő trió most Miskolcra jött együtt betörő portyára. A kiszemelt ingatlan kapuját világos nappal, a délutáni órákban szakították be. Az épületbe is behatoltak, de mivel az ingatlan lakatlan, abban semmi elvihető dolog nem volt. A betörést azonban szerencsére valaki észrevette és értesítette a rendőrséget. Ennek köszönhetően forrónyomon sikerült elfogni a járőröknek a három fős bandát. Az adategyeztetés során az is kiderült, hogy a pesti férfi ellen csalás miatt korábban elfogató parancsot adtak ki a Mezőkövesdi Rendőrkapitányságon. Mindhárom személyt őrizetbe vette a rendőrség. Ellenük eljárás indult. Forrás: BOON

2008.08.12 • VÁROSGAZDA KERESTETIK

Lassan használhatatlan a járda az alábbi kép tanúsága szerint. A városban nem ritka az elhanyagolt, szemetes parkok, utcák látványa. A lenti kép a Katowice utca elején készült.

2008.08.11 • HÁRMAS KARAMBOL A PETŐFI TÉREN

Két személygépkocsi és egy furgon ütközött egymásnak a Petőfi tér melletti Kazinczy utcai kereszteződésben vasárnap este. A járművekben jelentős kár keletkezett, de személyi sérülés szerencsére nem történt.
A helyszínen szerzett információ szerint a Suzuki vezetője nem adott elsőbbséget az elsőbbségadás kötelező táblával védett úton haladó járműveknek, és megállás nélkül belehajtott a kereszteződésbe.
Ott azonban éppen akkor két gépkocsi közlekedett. Ellenkező irányból érkeztek. A becsapódás pedig pontosan akkor történt, amikor a két, szabályosan haladó jármű egymás mellett elhaladt volna.
A karambol körülményeit a rendőrség vizsgálja.
Forrás: BOON Cikk, BOON Képek, BOON Videó

2008.08.08 • SZELES UTCAI LAKÓK LEVÉLVÁLTÁSA FEDOR VILMOSSAL

"Tisztelt Alpolgármester Úr! Fedor Vilmos! egyben választókörzetünk képviselője!
Mi, akik a Szeles utca 13-35 sz. alatt lakunk, örömmel figyeljük más miskolci
választókörzetek fejlődését, szépülését. Mi van az általam leírt területtel? Elhanyagolt játszótér, amit birtokba vesznek hajléktalanok, valamint estétől randarilozó fiatalok, homokba piszkító kutyák. A 25-27 sz. közti átjáró buliközpont WC használattal. Zavartalan nemiélet, üvegdobálás-törés, műanyag pillepalack, szemét, zaj, a lakól által kiültetett fák, virágok kihúzgálása, M1 fittnes parkoltatási gondja, megjelent patkányok. Mi is szeretnénk köznyugalmat, közbiztonságot, tiszta lakókörnyezetet. Ezért aláírás gyüjtésébe fogunk, mert az itt lakók egyértelmű véleménye Tisztelt képviselő úr, hogy még nem is látták ezen a területen. Ezért szeretnénk, ha megismerné gondjainkat és a megoldásáért tenne is, de szívesen vennénk, ha idelátogatna és elbeszélgetne az emberekkel, akinek a kérésére írom ezt a nyilt levelet.
Üdv: MJT"

Fedor Vilmos válasza:
"Tisztelt Szeles utcai lakók, Tisztelt MJT!
Köszönettel vettem észrevételeit a választókörzetemben fennálló problémákról, melyek természetesen előttem sem ismeretlenek. Választókörzetemben az elmúlt időszakban többször volt fogadóórám, sajnálom,hogy ott Önök közül senki nem keresett meg ezekkel a problémákkal. Természetesen szívesen részt veszek a körzetben élőkkel egy közös "bejáráson" csak ehhez időpontot kellene egyeztetnünk. Kérem, hogy vegyék fel a kapcsolatot a titkárságommal (46/512-704 v. 512-705), hogy szeptember elejére meg tudjunk beszélni egy időpontot.
Várom hívásukat!
Üdvözlettel: Fedor Vilmos"

MJT válasza:
"Köszönjük képviselő, alpolgármester Úr ! Élünk a lehetőséggel.
Üdv: MJT"
Forrás: BOON

2008.08.06 • KÖLTÖZIK A MENTŐHELIKOPTER A REPÜLŐTÉRRŐL

A napokban történt légimentő-tragédia után többszáz milliót költenek az ágazat helyzetének javítására. Köztudott, hogy hazánkban hat légimentőbázis – köztük egy Miskolcon – üzemel.
Az ágazat finanszírozása évek óta problémamentes, az elmúlt években forráshiány miatt egyetlen bevetést sem kellett elhalasztani.
A kormány, ígérete szerint, továbbra is kiemelt figyelmet fordít a mentés és a légimentés fejlesztésére, ezért az Új Magyarország Fejlesztési Terv keretében 11,5 milliárd forintot szán a rendszerre. Az Egészségügyi Minisztérium a napokban történt helikopterbaleset után áttekintette a légimentés helyzetét, s már tény: pénz áll a házhoz...
A hírek arról szólnak, hogy a légimentés korszerűsítésére 600 millió forint jut. „Jómagam 300-500 millió forintról értesültem – mondta dr. Túri Péter, az OMSZ Légimentő Kht. ügyvezető igazgatója. – Természetesen több, sokkal több kellene a bázisok átépítésére, fejlesztésére, arról nem is beszélve, hogy egyetlen helikopter 1,2 milliárd forintba kerül.”
Arra a kérdésre, hogy mennyi jut majd a miskolci légibázis fejlesztésére, az ügyvezető így felelt: „Egy szűk százas.” Mire elegendő ez a pénz? Jó hír, hogy egy komplett állomásra. Amelyet nem a repülőtéren, de nem is a megyei kórház területén alakítanak ki. A bázis Felsőzsolca határában, az autópálya mellett valósul majd meg. Lesz új hangár, a leszállást segítő fénytechnika, személyzeti tartózkodó, műszaki és egészségügyi raktár, üzemanyagkút.
Dr. Túri Péter szerint az átadási ünnepségre, a forrás biztosítása után, ha minden jól megy, legkorábban fél év múlva kerülhet sor. A közbeszerzési eljárás ugyanis két hónapot, majd a kivitelezés további négyet vesz igénybe. Igaz, a szakhatósági engedélyek beszerzése nagyon elhúzódott, de az ügyvezető igazgató abban bízik, hogy a napokban történt sajnálatos tragédia hatására felgyorsulnak az események.
Forrás: BOON

2008.08.06 • MOTOROSBALESET A PETŐFI TÉRNÉL

Kedden este fél 9-kor történt a baleset a Petőfi téri kereszteződésben, a jelzőlámpa villogó sárga jelzésénél. Egy szemtanu elmondása szerint a Hősök tere felől érkező motoros a keresztőzésben nem adta meg a Szeles utca felől, a főúton haladó személygépcsinak az elsőbbséget és összeütközött azzal. A motoros megsérült.
Forrás: BOON

2008.07.31 • GYILKOSSÁG – NÉGY NAP UTÁN KERÜLT NYILVÁNOSSÁGRA

Rendőrségi felhívás! Az egyelőre ismeretlen tettes vasárnapra virradó éjszaka, éjfél és öt óra között késelt halálra egy 32 éves szirmabesenyői férfit a borsodi megyeszékhelyen, eddig tisztázatlan körülmények között. Az áldozat előző délután ittasan kerékpározva olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a mentők kórházba szállították, de onnan szombat éjfél körül önkényesen eltávozott. Hajnali öt órakor azonban ismét hozzá kellett mentőt hívni, miután a földön fekve találtak rá egy Szentpéteri kapui lakóház előtt, ám a férfin akkor már olyan súlyos szúrt sérülések voltak, hogy a kórházba való ismételt beszállítása után életét vesztette.
Az ügybe bevont igazságügyi orvosszakértő az elsődleges vizsgálata során megállapította, hogy a férfi halálát a szúrt sérülései okozhatták, melyek valamikor a két kórházi beszállítás közötti időszakban keletkezhettek. A helyszíni szemle és az ügyben megindított rendőrségi nyomozás viszont eddig nem vezetett eredményre, sőt olyan tanúkat sem sikerült eddig meghallgatni, akik vallomása közelebb juttatta volna a nyomozókat a gyilkosság elkövetőjéhez. A rendőrség ezért kéri mindazok jelentkezését, akik a kérdéses éjszaka látták a városban - a kórház és a húszemeletes toronyház között - a szerencsétlenül járt férfit, illetve bármilyen információval rendelkezik a bűncselekmény körülményeiről. Az ügy nyomravezetője számára a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője bruttó félmillió forint nyomravezetői díjat tűzött ki. Forrás: Hír TV, ZOOM, Stop, Népszava, Hírextra, MTV, MNO, Nethírlap, Gondola

2008.07.31 • ELFOGTÁK A BENZINKÚTI RABLÓT

Másodszor is ki akarta rabolni az egyik miskolci kiskereskedést az a férfi, aki korábban egy benzinkút (Szentpéteri kapu, Shell benzinkút) kasszájából is hasonló módon vitt el készpénzt.
A Miskolci Rendőrkapitányság előterjesztést tett R. A. 24 éves miskolci férfi előzetes letartóztatására, mert a gyanú szerint Miskolcon kirabolt egy üzemanyagtöltő állomást, illetve egy kis boltot, amit másodszor is megpróbált megkörnyékezni, de ezúttal elfogta őt a rendőrség. Az őrizetbe vett gyanúsított kezdetben tagadta a bűncselekmények elkövetését, azonban a bizonyítékok hatására beismerő vallomást tett.
A 24 éves – korábban már vagyon elleni bűncselekmények miatt büntetett – fiatalember 2008. április 27-én a kora esti órákban egy kiskereskedés alkalmazottját késsel megfenyegetve arra kényszerítette, hogy a kasszában lévő pénzt átadja neki. A megrémült eladó a nyomatékosított felszólításnak eleget tett, miután a rabló elmenekült a helyszínről.
Második alkalommal 2008. július 21-én, a fején megint símaszkot viselő elkövető egy benzinkút női munkatársánál újra sikeresen alkalmazta az előző módszert. A napokban, július 29-én R. A. újfent kiszemelte a korábban kirabolt kis boltot, ezúttal azonban megzavarták, és a gyors hatósági intézkedésnek köszönhetően a tetthely közelében elfogták őt a miskolci rendőrök. A Miskolci Rendőrkapitányság rablás büntette és garázdaság vétségének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást őrizetbe vétele mellett R. A. 24 éves miskolci férfival szemben. Forrás: Mikom
További cikkek: BOON, ZOOM, Népszava, Hírszerző, Index, Figyelőnet

2008.07.30 • ALÁÍRTÁK A MECHATRONIKAI PARK TÁMOGATÁSI SZERZŐDÉSÉT

A Mechatronikai Ipar Park – Pólus Park című projekt támogatási szerződését július 30-án ünnepélyes keretek között a miskolci Polgármesteri Hivatalban írta alá Molnár Zoltán, a MIK Zrt. vezérigazgatója, és Francsics László, az Észak-Magyarországi Regionális Fejlesztési Ügynökség ügyvezető igazgatója.
Az eseményen részt vett Molnár Csaba, a Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztérium államtitkára, Fedor Vilmos, Miskolc MJV alpolgármestere, Dr. Tóth János, az IPE – Ipari-, Tudományos-, Innovációs és Technológiai Parkok Egyesületének elnöke illetve Dr. Halmai Gyula, a Miskolc Holding Zrt. elnök-igazgatója is.
A Magyar Kormány által kiemelt projekt fő célkitűzése Miskolc város és vonzáskörzete gazdasági struktúrájának korszerűsítése, versenyképességi feltételeinek javítása és a helyi foglalkoztatás bővítése.
A Miskolc Holding Önkormányzati Vagyonkezelő Zrt. és a Miskolci Ingatlangazdálkodó Zrt. az Észak-Magyarországi Regionális Operatív Program támogatásával, partnerségben valósítja meg a projektet. A közel 1,4 milliárd forint összértékű fejlesztés az Új Magyarország Fejlesztési Terv keretében, az Európai Unió 50 %-os támogatásával valósulhat meg.
Az aláírást megelőző tájékoztatón Molnár Csaba kijelentette: Miskolc ledolgozta azt a hátrányt, amit el kellett szenvednie a rendszerváltáskor összeomló nehézipara miatt. Most már egy modernizálódó város, amely progresszív, innovatív fejlesztéseken dolgozik, jó példája ennek a Mechatronikai Ipari Park. A mechatronikát az intelligens gépek tudományának tartják, és az államtitkár szerint Miskolc egy intelligens város, ahol intelligens gazdaságfejlesztés folyik. Országosan is egyedülállónak nevezte a beruházást, mely kapcsán a kormány egy olyan projekt támogatásáról dönthetett, amely a jövőnek szól, és ami a tervek szerint 2012-re megduplázza a foglalkoztatottak számát, és a megtermelt nemzeti össztermékét is. Molnár Csaba arról is beszélt, hogy Miskolc eddig is jól szerepelt a pályázatokon, akár csak a megye, hiszen az egész országban Borsod-Abaúj-Zemplén nyerte el a legtöbb uniós támogatást – 42 milliárd forintot – és a 2007-1013 közötti időszakban is már 450 nyertes pályázata van a megyének, 9 milliárd forintnyi lekötött támogatással.
Fedor Vilmos, Miskolc alpolgármestere azt mondja, Miskolc többre vágyik, mint, hogy felzárkózzon: a régiónak valóban a központi városa szeretne lenni – ehhez kér támogatást. Az alpolgármester szerint ez a város azért kaphat támogatást, mert tehetségesek a lakói, a vállalkozók és a vezetése. Az ipari parktól azt várják, hogy együttműködve a helyi oktatási rendszerrel, a vállalkozókkal új lehetőségek nyíljanak meg az itt élők előtt, és a város meg tudja tartani a fiatalokat. Forrás: Mikom
További cikkek a témában: BOON, Portfolio, Origo

2008.07.30 • KÉT BALESET A DÉLUTÁN MÉRLEGE

Az első egy szerencsés kimenetelű ráfutásos baleset volt, ahol egy cseh rendszámú Citroen forgalmi okok miatt lassított, amikor a mögötte érkező Toyota belehajtott a hátuljába. Az ütközés minimális volt, így nagy szerencséje volt mindkét autóban ülőknek, mert a két autóban összesen három gyermek ült, akik könnyebben megsérülhettek volna. Szerencsére senkinek sem esett baja a balesetben, az anyagi kár minimálisnak mondható. Forrás: BOON
A másik baleset nem sokkal ezután történt, a Szeles utcai kereszteződésnél, ahol szintén két személygépkocsi ütközött, de itt már jelentős anyagi kár keletkezett.

2008.07.28 • HAMISKÁRTYÁSOK A TV2 NAPLÓJÁBAN

A TV2 vasárnap este sugárzott riportfilmet a rokkant parkolókártyákkal való visszaélésről és ezek miskolci ellenőrzéséről. A Napló stábja rendőröket és mozgássérült autósokat kísérve, több belvárosi és a szentpéteri kapui Tesco áruház parkolójában nézett körül a jogtalanul igénybevett kártyát használók után kutatva. Sajnos akadt dolguk bőven.
A Napló riportja ITT megtekinthető.

2008.07.24 • RABLÁS A SZENTPÉTERI KAPUBAN ÉS A SZELES UTCÁN

Dr. Pásztor Albert miskolci rendőrkapitány rendkívüli sajtótájékoztatót tartott csütörtökön, a júliusban elszaporodott rablások kapcsán. A beszámolóból kiderült, hogy Miskolcon és vonzáskörzetében az elmúlt 3 hét alatt 17 rablás történt. Az elkövetők, szinte kivétel nélkül cigányok voltak.

A városrészt érintő esetek:
2008. július 21-én 3:45-kor a Szentpéteri kapuban lévő egyik Shell benzinkutat rabolta ki ismeretlen tettes.
2008. július 23-án egy Szeles utcai családi házba tört be két középkorú cigány férfi.
A 76 éves tulajdonost bántalmazták és kirabolták. Az idős asszony 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.
Forrás: BOON, BOON Videó, Mikom, MNO, Hírextra

2008.07.22 • A BUSZON ÉRTE A HALÁL

Kedden este 8 óra előtt, a Megyei Kórház főbejárata előtti gyalogosátkelőnél haláleset történt a Búza tér felől közlekedő Borsod Volán egyik menetrendszerinti járatán. (szkapu.5mp.eu)

2008.07.18 • MEGHALT A VISSZAVARRT KARÚ FÉRFI

Meghalt az a férfi, aki munkahelyi balesetben veszítette el az egyik karját; a felső végtagot a Borsod megyei kórházban varrták vissza - közölte a kórház főigazgató-főorvosa. Csiba Gábor közölte: a műtétet követően a helyreállított felső végtag életképesnek bizonyult, keringése helyreállt, a betegnek minden esélye megvolt arra, hogy meggyógyuljon és sérült karja működőképes lehessen. Az 56 éves férfi halálát az okozta, hogy egy rendkívül gyors lefolyású, szeptikus állapot alakult ki, ami néhány óra alatt fejtette ki végzetes hatását - tette hozzá. A főorvos emlékeztetett arra, hogy a Borsod megyei kórházban július 8-án operálták meg a beteget. A műtét csaknem hétórás volt, annak részeként replantálták - visszavarrták - a sérült felső végtagját, amelyet munkagép szakított le, a bal felkar középső és felső határa között.
Hírek a témában: Gondola, Életmód, Weborvos, BOON

2008.07.16 • MENTALISTÁK A GYEK-BEN

Nem gyógyítani, szórakoztatni érkeztek a Kiválasztott című műsor mentalistái – Lui, Rakonczai Máté, Krisztián Pantera – a miskolci Gyermekegészségügyi Központba (GyeK) szerda délután.
Lui ötlete alapján négy mentalista fogott össze, és támogatók segítségével, az ország több kórházát is meglátogatják. A karitatív programhoz Miskolcon csatlakozott Ricsi Bohóc is.
A nyári napokat talán még nehezebb a gyerekeknek kórházban tölteniük – mondta Lui. Hozzátette: ha sikerül mosolyt fakasztani a gyerekek arcára, az is gyógyítóhatású.
A mentalisták egy óriás fakanalat is hoztak magukkal, amit több ismert ember, és az eddig felkeresett kórházak kislakói is aláírtak. Mint Luitól megtudtuk: ezt a kanalat elárverezik majd, és a bevételt a beteg gyerekek gyógyítására fordítják.
A miskolci produkcióból sem maradhatott ki a kanálhajlítás és a gondolatolvasás.
Forrás: BOON


2008.07.11 • ISMÉT ORVOSI BRAVÚR A MEGYEI KÓRHÁZBAN

Sikeresen visszavarrták egy 56 éves férfi felső végtagját a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház és Egyetemi Oktató Kórház Traumatológiai Osztályán; a férfi karját munkagép szakított le. A csaknem hétórás műtétet még kedden hajtották végre.
Az operációt követően a visszavarrt és helyreállított felső végtag életképes, a beteg állapota megfelelő.
Az ilyen típusú, sikeresen végrehajtható műtétek nagyon ritkák. A végtag állapota és a sérüléstől eltelt idő határozza meg a visszavarrás esélyét és lehetőségét.
Ez a beteg nagyon gyorsan kórházba került, ezért sikerült az operáció. A gyógyulási idő - aktív rehabilitációval - több hónap. Az orvosok reményei szerint a férfi tökéletesen tudja majd használni karját. Forrás: Mikom, BOON, Webbeteg, Hír TV


2008.07.10 • RELAXÁCIÓS KÖZPONTOT ADTAK ÁT A MEGYEI KÓRHÁZBAN

Indisobánya Relaxációs Központot adtak át ma a B.-A.-Z. Megyei Kórházban, a régi gyógyszertári központ raktárának területén. Dr. Csiba Gábor főigazgató főorvos elmondása szerint a Relaxációs Központot – gyermek és felnőtt betegek részére - az NaCL Kft. alakította ki, kb.10 millió Ft-os beruházással.
A tevékenységet fizioterápiás klinikai körülmények között alkalmazzák, amit szakorvosi javaslat és szűrővizsgálat előz meg. Egy különleges berendezés segítségével reprodukálják a sóbányák száraz mikroklímáját, annak minden pozitív élettani hatásával együtt.
A létesítményt Varga Dániel, a NaCL Kft. ügyvezetője mutatta be. Mint mondta, a légúti betegségek egyik leghatékonyabb és legismertebb aeroszol-kezelési módszere régóta a természetes sóbánya-terápia. Ezekre a tapasztalatokra alapozva indult el egy új, fizioterápiás irányvonal, a természetes sóbányák gyógyító hatásának alkalmazása ugyanis sajnos korlátozott és helyhez kötött. Ezért fejlesztették ki a jóval szélesebb körben alkalmazható, mesterséges sóbánya terápiát - az egészségügyi kúra során úgynevezett Indiso Speleo Generátor segítségével reprodukálják a természetes sóbányák gyógyító mikroklímáját, annak minden pozitív élettani hatásával. A tapasztalatok szerint ez az egyik leghatékonyabb gyógyászati rehabilitációs lehetőség asztmásoknak, allergiásoknak, s ugyancsak ajánlott szénanátha, hurutok, légúti, arcüreggyulladásos betegségek esetén. Tisztítja a dohányosok, szmogot szívó városlakók tüdejét, fokozza a sportolók teherbírását. Mint elhangzott, a miskolci rendelő relaxációs központként működik. A gyermekek számára külön terápiás játszóházat hoztak létre, a felnőtteket pedig olvasó és sakkszobának berendezett kezelőhelyiséggel várják. Forrás: Mikom, BOON


2008.07.08 • RENDŐRAUTÓ BALESETE A PETŐFI TÉREN

Megkülönböztető jelzésekkel érkezett a Jókai úton egy rendőrautó, amikor a Kazinczy utca felől egy Opel Vectra megütötte a jobb oldalát. Ezután a rendőrautó a Macropolis előtti járdaszigetre sodródott, ahol elütött egy ott várakozó gyalogost, ezután még két parkoló járművel ütközött a szirénás kocsi. A járókelőt rohammentő szállította a B.-A.-Z. megyei kórházba.
Elsődleges információk szerint a rendőrautónak piros jelzése volt, amikor bekövetkezett a baleset. Az ügy tisztázására igazságügyi szakértőt vont be a rendőrség.
Különösebb fennakadást nem okozott a baleset, rendőri irányítás mellett haladt a forgalom. A baleset körülményeit a rendőrség vizsgálja. Forrás: BOON


2008.07.05 • GYŰJTŐK KINCSEI

Képek


2008.07.04 • REMÉNY A CSILLAGPONTRA

Benyújtotta a B.-A.-Z. Megyei Kórház az úgynevezett Csillagpont Kórház kialakítására irányuló projektjavaslatot. Kedvező elbírálás esetén, a Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program (TIOP) keretében zajló, tizenhárommilliárdos beruházás 2010-ben indul, és 2012 második felében fejeződik be. Dr. Csiba Gábor, a kórház főigazgató főorvosa a projektről nyilatkozva elmondta: régóta problémát jelent az intézmény életében az úgynevezett "pavilonos" elrendezés - az egykor laktanyának épült komplexum épületei nem egybefüggően, hanem elszórtan helyezkednek el, ami jelentős szállítási, üzemeltetési többletköltséget okoz. A tervezett fejlesztés keretében egy többszintes, központi klinikai épületet alakítanak ki a jelenlegi központi park egy részén, amelyben helyet kapnának egyebek mellett a koraszülött-újszülött ellátás, az ortopéd-sebészet, a radiológia, a fül-orr-gége-szemészet, a sürgősségi osztály, szülészet-nőgyógyászat, és más ellátások. A park körül található épületek - sebészet, belgyógyászat, idegosztály, főépület - felújításra kerülnek, s zárt folyosók kötik őket össze az új, központi épülettel. A jelenlegi főépület funkciója megváltozna, itt kerülnének elhelyezésre a kórház igazgatási, pénzügyi részlegei. A kiürített épületeket kórházközeli humán funkciók céljára (szociális otthon, szolgáltató ház) értékesítik majd, a tervek szerint. Dr. Csiba Gábor hangsúlyozta: a tervezett fejlesztés a működés ésszerűsítését, racionalizálását, takarékosabbá tételét, s egy szakmai csúcsintézmény kialakítását célozza. A csillag-elnevezés nem csupán az építészeti kialakításra vonatkozik, hanem egy megyei illetve regionális, egészségügyi szakmai és informatikai hálózat létrehozására is, amelynek középpontjában a kórház áll. Az intézmény egy telephelyen fog működni a jelenlegi kettő helyett, és a most többfelé folyó gyógyító tevékenység hét épületre korlátozódik majd. Hat épülettömb szűnik meg, összességében mintegy négyezer négyzetméterrel kisebb területen folyik a gyógyítás - viszont sokkal hatékonyabb és korszerűbb körülmények között. A park zöldfelülete mintegy egyharmadával csökken a beruházás következtében, ezt azonban visszapótolják a röntgenes "dombház" kialakításával, s egy új szabadidőparkot is átadnak idén ősszel. Dr. Mátyás Lajos projektszakértő hozzátette: a pályázaton minden régióból a legnagyobb aktív kapacitással rendelkező kórház vehet részt. Országosan kilenc intézmény adott be pályázatot, a rendelkezésre álló összeg azonban csupán 75 milliárd forint. Ilyen módon vagy valamennyi pályázó kevesebb összeget kap annál, mint amennyit igényelt, vagy pedig két pályázatot elutasítanak, a többiek pedig megkapják a teljes összeget. A B.-A.-Z. Megyei Kórház vezetői ezt az utóbbi lehetőséget valószínűsítik. A beruházás összege 13 milliárd forint, tíz százalék önrésszel, amit a B.-A.-Z. Megyei Önkormányzat vállal. A jelenleg benyújtott anyag még csupán egy projekt-javaslat, ezt a nyár folyamán bírálják el, kedvező döntés esetén októberben kell beadni a kiviteli terveket. Amennyiben a kórház megkapja a támogatást, a jövő év valószínűleg az előkészítéssel telik majd, 2010-ben kezdődnek el a munkálatok, s 2012 második felében fejeződnek be. Forrás: Mikom, BOON További cikkek: Ingatlan magazin, Weborvos, Hírextra


2008.07.03 • ADOMÁNYOZÁS A GYERMEKOSZTÁLYNAK

Szívultrahang-vizsgálófejet adományozott ma az ADRA - Vítium Alapítvány a B.-A.-Z. Megyei Kórház IV. Csecsemő és Gyermekosztályának részére. A beszerzéshez a régió számos nagyvállalata nyújtott anyagi támogatást. A B.-A.-Z. Megyei Kórház és Egyetemi Oktató Kórház IV. Csecsemő és Gyermekosztálya, illetve kardiológiai szakrendelése látja el a megye gyermekkardiológiai betegeit. - A pontos diagnosztikához elengedhetetlen gyermek-szívultrahang vizsgálatokat egyedül itt végzik a megyében, újszülött kortól 18 éves korig - hangsúlyozta az adomány átvételekor Prof. Dr. Barkai László osztályvezető főorvos. Évente körülbelül 2500 ilyen szívultrahang vizsgálatra kerül sor, melyekhez kétmillió forint értékű ultrahangos vizsgálófej szükséges. A betegek különböző testmérete miatt a pontos vizsgálatokhoz különböző áthatoló képességű fejekre van szükség, s a műszer a folyamatos igénybevétel miatt 2-3 év alatt elhasználódik, cserére szorul.
A nagy értékű műszert dr. Kováts Ákos ADRA-Vítium Alapítvány kuratóriumának elnöke adta át. Mint elhangzott, az alapítván rendszeresen segíti a kardiológiai ellátást műszerek beszerzésével - korábban már EKG-, betegőrző monitor-, vérnyomásmérő- illetve videorekorder-adományokat is adtak már át az osztálynak. Forrás: Mikom


2008.07.01 • KÓRHÁZI ARCKÉPCSARNOK

Őrizzük az elődök emlékét címmel arcképcsarnokot avattak a B.-A.-Z. Megyei Kórház 50 éves jubileuma alkalmából az intézmény egykori és jelenlegi igazgatóinak, osztályvezető főorvosainak, gazdasági osztályvezetőinek portréiból. Forrás: BOONSzólj hozzá

Név:
E-mail címed:
Az e-mail címed nem jelenik meg az oldalon
Szöveg:
Milyen nap van ma Magyarországon?Farkas Olivia Zsuzsanna [ 2010-09-06 14:08 ]

Ekg képekTájékoztatás [ 2008-07-09 08:02 ]

Tisztelt Cím!

A 4-DANCE CLUB TÁNCSTÚDIÓ oldalát az alábbi helyen érheti el: http://4-danceclub.gportal.hu/.
Oldalunkon megismerheti tevékenységünket és tájékoztatást kaphat induló tanfolyamainkról.

Üdvözlettel: Hutter Linda művészeti vezető
20-950-5930
Ingyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!